מתכון – פשטידת ברוקולי וכרובית קלה

אז… להלן הפוסט הראשון שלי שהוא גם מתכון.

יש כמה דברים חשובים שצריך להבהיר לגבי המתכונים שאני מפרסמת.

  • אני מפרסמת רק דברים טעימים שהכנתי 🙂
  • כל הכמויות הם לפי מה שאני הכנתי אבל בהחלט אין צורך בפנאטיות ומשקל מדוייק ואם רוצים יותר מחומר גלם כזה או אחר מותר בהחלט (אנחנו עוד לא שפים וזה לא מסעדה פה)
  • תחליפים לכל מיני דברים שאין בבית כרגע או אלרגיים או מטעמי צמחונות וכו' בהחלט אפשרי, אני אומרת הכי טוב זה לנסות ולראות אם הצליח או לא כי הדרך הכי טובה ללמוד זה מתוך נסיון מעשי.
  • מומלץ לרשום לי פה בתגובות אם ניסיתם איך יצא ואם אהבתם 🙂

החומרים:

  • חצי שקית של ברוקולי קפוא
  • חצי שקית כרובית קפואה
  • בצל סגול אחד גדול
  • גביע קוטג' אחד
  • 200 גר' גבינה מלוחה קשה כלשהיא (אני השתמשתי בפטה עיזים)
  • 100 גר' גבינה צהובה קשה
  • חצי מיכל של 250 מ"ל שמנת לבישול
  • 3-4 ביצים (תלוי בגודל של הביצה)
  • רבע כוס קמח
  • כף אבקת אפייה

ההכנה:

את הברוקולי והכרובית לחמם במיקרו בקערה עם מעט מים לריכוך, לסנן ולחתוך לחתיכות קטנות.
לחתוך את הבצל לחתיכות ולהוסיף לקערה לאחר מכן להוסיף את הקוטג' ולגרד את הגבינות פנימה,
לשבור את הביצים ולערבב גם כן יחד עם השמנת פנימה וכנ"ל את הקמח ואבקת אפייה.
לתבל בפלפל ומלח (לגבי המלח זהירות כי הגבינות גם ככה מלוחות).

להעביר את הכל לתבנית אלומיניום או זכוכית ולהכניס לתנור ל 170 מעלות למשך 40 דק' עד שהכל יציב ומוזהב/מושחם (הזמנים והמעלות יכולים להשתנות מתנור לתנור)

בתיאבון…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>