מתכון – עוגת בננות, שוקולד ואגוזים

מתכון עוגת בננות נימוחה עם תוספות של שוקולד ואגוזים שאני מאוד אוהבת וקלה להכנה, הזמן הכי טוב לעשות אותה זה כשגילית שיש לך כמה בננות שכבר בשלות יתר על המידה ולא כיף לאכול אותם מן הסתם.

המתכון הזה הינו מתאים בדיוק לתבנית אינגליש קייק אחת כך שאם ברצונכן לשניים או לתבנית עגולה 26" אז פשוט תכפילו את הכמויות, יאללה בואו וניגש ישר לעניינים…

החומרים:

  • 3 בננות בשלות מאוד!!!
  • 1 ורבע כוס קמח
  • 75 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • כפית אבקת אפייה (אם משתמשים בקמח תופח אז אין צורך)
  • כפית סודה לשתייה
  • חצי כוס אגוזים
  • חצי כוס שוקולד קצוץ (אפשר מריר או חלב תלוי מה מעדיפים)

ההכנה:

מתחילים בלמעוך את הבננות במזלג עד שיש עיסה חלקה לחלוטין, לאחר מכן מערבבים את הקמח עם האבקת אפייה וסודה לשתייה.

שוברים ומפרידים את הביצים חלמונים בקערה אחת וחלבונים בקערה אחרת, את החמאה ממיסים קלות במיקרו ל 10 שניות.

את האגוזים קוצצים גס וכנ"ל את השוקולד ומקמחים קלות.

מערבבים את החמאה עם חצי מכמות הסוכר והתערובת של הקמח והאבקות, ניתן לעשות זאת במיקסר ידני או מקצועי, לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים תוך כדי, לאחר מכן מוסיפים את הבננות ומערבבים שוב עד לקבלת מרקם חלק וקרמי, בשלב הזה ניתן גם להוסיף לתערובת את השוקולד והאגוזים הקצוצים ולערבב שיהיה פיזור אחיד.

את החלבונים מקציפים במיקסר עם החצי השני מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב ועמיד (שימו לב בתמונות שאני משתמשת עם סוכר דמררה שאני יותר אוהבת ולכן מתקבל קצף בצבע קצת ענברי).

מקפלים את הקצף לתוך התערובת השניה עד שהכל מתאחד לתערובת.

משמנים תבנית אינגליש קייק במעט חמאה ושופכים לתוכה את התערובת, מכניסים לתנור שחומם מראש ל 40 דק בטמפרוטרה של 170 מעלות או שעד שדוקרים עם שיפוד ויוצא נקי.

עוגת בננות היא עוגה שניתן להוסיף אליה כל מיני פינוקים כמו שהוספתי שוקולד ואגוזים, ניתן להוסיף מייפל אם רוצים או לקשט עם אבקת סוכר ובננות מקורמלות, או סתם לאכול עם כדור גלידה בצד.

אם אתן חושבות על עוד תוספות אנא תכתבו בהערות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>