מתכון – עוגת אפרסקים הפוכה

עוגת פירות קלילה ומהירה לשבת, הסיבה שבחרתי באפרסקים פשוט כי הם מה שהיה זמין אבל המתכון לעוגת אפרסקים יכול לעבוד גם עם משמשים או פרי אחר שאתן חושבות שיתאים.

החומרים:

  • 5 אפרסקים גדולים
  • 100 גר' חמאה
  • כוס סוכר
  • כפית קינמון
  • 3 ביצים
  • חצי כוס שמן
  • חצי כוס חלב (אפשר גם שמנת אם רוצים)
  • 1.5 כוסות קמח תופח
  • קורט מלח

ההכנה:

חותכים את האפרסקים לפלחים, ממיסים את החמאה יחד עם שני כפות סוכר והקינמון במחבת ומוסיפים את פלחי האפרסקים עד לריכוך האפרסקים (בערך 5 דק' על חום בינוני).

משמנים תבנית עגולה 26" עם קצת חמאה ומפזרים סוכר בבסיס, ומסדרים יפה את פלחי האפרסקים בצורה שטוחה.

את שאר החומרים, ביצים, חלב, שמן, סוכר, מלח וקמח מערבבים בקערה עד שאין גושים
לאחר מכן שופכים את תוכן הקערה בתבנית (הבלילה אמורה לכסות לגמרי את פלחי האפרסקים).

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות למשך 45 דק' בערך לאחר האפיה מוציאים את התבנית שתתקרר והופכים את העוגה בעזרת צלחת הגשה גדולה.

אופציות נוספות לקישוט העוגה הן פיזור אבקת סוכר אם רוצים יותר מתיקות או עלה מנטה במרכזה אבל הכי טוב לדעתי זה פשוט לאכול אותה בתוספת כדור גלידת וניל בצד.

בתיאבון ושבת שלום…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>